Sumber resepi :hanieliza
Bahan A :
1 tin susu cair
5 Tbs gula
3 biji telur A
1 tsp esen vanilla
Bahan B :
1 tin susu cair
5 Tbs gula
3 biji telur A
4 Tbs serbuk koko atau 1 s/k serbuk nescafe + 1s/k coklat pes
Bahan C :
2 Tbs gula [hanguskan] atau 2 Tbs madu(cahida buat gula hangus je..)
Method :
1. Kacau bahan A dan bahan B dalam 2 bekas yg berasingan. Tapiskan.
2. Panaskan periuk kukusan
3. Masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci.
4. Masukkan 1/2 cawan adunan bahan A dan kukus selama 5 minit atau sehingga masak.
5. Bila dah masak masukkan pula 1/2 cawan adunan B diatas lapisan adunan A.
6. Ulang bahan A dan B berselang seli sehingga habis.
7. Sejukkan dan terbalikkan dalam pinggan hidang.
8. Potong dan hidangkan.
Tips Cahida :
~Sapukn loyang/bekas kukusan dgn butter sikit. So that sng nk kluarkn nnti.
~Mase nk kluarkn dr bekas utk dihidang.. make sure puding dh betul² sejuk.
~Bole gune pisau kecil utk tanggalkn puding dr bekas. But have to be very careful! Kalau x hasilnye nnti cam dlm pic ni nnti.. =(
2 Kommentare:
tampak enak... nyum!
mmg enak yee! hehe.. lemak berkrim. Akak sendiri pon dh lame x wat..
Kommentar veröffentlichen