Montag, 24. August 2009

Masak Lemak Lobak Putih

Bahan² :
Lobak Putih ~ dibuang kulit dan dihiris nipis
1 biji Bawang besar
2 ulas Bawang putih
1 s/b Rempah kari udang/ketam/ikan kering
Santan
1 biji Telur ~ pecahkn & dikacau sket
Suhun ~ rendam dlm air hingga lembut
Garam
Gula

Method :
1. Blend bawang besar, bawang putih dan rempah kari bersama sedikit air.
2. Tuangkan bahan kisar ke dlm periuk dan masakkan di atas api hingga hilang bau bawang.
3. Masukkan lobak putih dan tambahkn air hingga semua lobak tenggelam.
4. Bile dh hampir empuk, masukkn santan dan perasakn dgn garam dn gula.
5. Bile dh mendidih, tuangkn telur dan kacau perlahan².
6. Last skali masukkn suhun dan kacau seketika sahaja. Siap :)

Keine Kommentare: